پیش بینی در مورد آینده سئو سایت
تغییرات سئو در گذر زمان
صنعت سئو دائما در حال تغییر و پیشرفت است. دیگر بهینه سازی برای موتور های جستجو مانند یک جادوی سیاه در اینترنت نیست که با انجام تعدادی کار اسرار آمیز شدنی باش و امروزه بخش جدایی ناپذیری از هر کمپین حرفه ای دیجیتال مارکتینگ است. تخمین زده می شود که در سال گذشته کسب و کار ها 65 میلیارد دلار برای سئو هزینه کردند (!) و به نظر می رسد این عدد در سال 2018 به 70 میلیارد دلار برسد.
ما مسیر طولانی ای را در این کسب و کار طی کرده ایم و آنطور که به نظر می رسد، روز های خوبی در انتظار بیزنس ماست
سخت ترین کار در دنیای سئو و موتور های جستجو پیش بینی این است که در آینده نزدیک و دور چه اتفاقی قرار است بیفتد. یک سئو کار حرفه ای به هیچ وجه نباید از این موضوع غافل باشد. از آنجا که موتور های جستجوی بزرگ به پیشرفت و بهتر شدن ادامه می دهند، همواره چیز های جدیدی برای یاد گرفتن و پیش بینی وجود دارد.
من معتقدم که هیچ وقت نباید منتظر بود تا ببینیم مثلا گوگل چه کاری را انجام داد و هر زمان که حال داشتیم خودمان را با آن وفق دهیم. باید رفتار های موتور های جستجو را زیر نظر داشته باشیم و حدس بزنیم که قرار است در آینده چه کار کنند و چه چیز هایی برایشان اهمیت داشته باشد.
مثلا با توجه گوگل در سال های اخیر به موضوع موبایل ( مسائلی از جمله Mobile friendly label و بعد از آن اعلام مستقیم اینکه آن را به عنوان فاکتور رنکینگ در نظر می گیرد ) باید نتیجه بگیریم که صحبت بعدی گوگل درباره موبایل که بزرگ ترین آن AMP project است، در آینده بسیار مهم خواهد بود. یک سئو کار با هوش این ها را به صورت دنباله دار کنار هم قرار می دهد و مانند یک کارآگاه به این نتیجه می رسد که موبایل از اولیت های بسیار مهم برای گوگل است و به آن بیش از پیش توجه می کند.
مسائل مهم در آینده سئو
در ادامه این مقاله قصد دارم به نقل از آقای Ryal Shelley نویسنده Searchengineland سه فاکتوری که پیش بینی می شود در آینده سئو بسیار مهم و تاثیر گزار تر از گذشته باشند، بیان کنم.
1- تجربه کاربری نقش بزرگ تری در سئو ایفا می کند.
در گذشته، سئو به عنوان شغلی زیر مجموعه بخش IT در شرکت های بزرگ در نظر گرفته می شد. این مساله باعث می شد تا این کار بیشتر جنبه فنی و technical داشته باشد تا جنبه های مارکتینگ و خلاقانه و حتی گاهی سئو کاران با طراحان تجربه کاربری یا UX مشکلات زیادی داشتند.
البته نمی توان این واقعیترا کتمان کرد که دانش فنی به خصوص در مسائل مربوط به وب از جمله برنامه نویسی back-end و front-end می تواند برای یک متخصص سئو یک امتیاز مثبت بسیار خوب تلقی شود.
با اینکه سئو کاران باید از مسائل فنی دانش خوبی داشته باشند، داشتن دانش کافی از تجربه کاربری UX کمک می کند تا به بهترین شکل سایت را برای کاربران علاوه بر موتور های جستجو مثل گوگل بهینه سازی کنند.
اما دانستن تنها نیمی از مساله را حل می کند. توانایی اجرای نکات تجربه کاربری به صورت عملی، می تواند بین دوغ و دوشاب تفاوت ایجاد کند.
گوگل شدیدا به کاربران توجه می کند ( و باید هم بکند ). با اضافه شدن روز به روز نتایج جستجو، تجربه کاربری روز به روز نقش مهم تری را ایفا می کند چرا که یکی از اهداف بنیادین سئو، ارائه محتوای بهتر به کاربر است. اینکه کاربر با آن صفحه چه تجربه ای دارد و اساسا به آن علاقه مند خواهد بود یا خیر، برای همه بخش های دنیای وب چه کارفرما، چه مخاطب و چه موتور های جستجو بسیار مهم است.
برای بالا بردن سایت در گوگل، من زمان زیادی می گزارم تا کاربران شما را مطالعه کنم و ببینم که چگونه با سایت شما تعامل می کنند. سپس محتوایی تولید می کنم که نه تنها به درد آن ها بخورد، بلکه آن ها را درگیر کند ( User engagement ).
اگر شما رفتار کاربران سایت خود را در خارج و داخل وبسایتتان در نظر نمی گیرید و بررسی نمی کنید، شما تنها نیستید.
- 45 درصد از بازاریابان هنوز رسما آنالیز کاربران خود را اعتبار سنجی نمی کنند و بررسی دقیقی روی رفتار کاربران و علایق و انتقادات آن ها ندارند.
- کمتر از 30 درصد از کسب و کار های کوچک از ابزار آنالیز وبسایت استفاده می کنند و 18 درصد از آن ها مستقیما هیچ چیز را بررسی نمی کنند.
فقط برای اینکه سایرین این موضوع را جدی نمی گیرند، بدین معنی نیست که مساله مهمی نیست و شما هم باید از آن چشم پوشی کنید. ابزاری مثل Google analytics و Google search colsole کاملا رایگان هستند و اطلاعات بی نظیری در اختیار شما قرار می دهند. همچنین برای بررسی تجربه کاربری می توانید از ابزاری تحت عنوان Heatmap و A/B testing ها استفاده کنید.
با استفاده از این ها می توانید دریابید که کدام محتوا و صفحات سایت شما دارند خوب کار می کنند و چرا، سپس از اطلاعاتی که به دست می آورید برای سایر بخش های سایت خود نیز استفاده کنید.
در ارتباط با همین بخش بخوانید:
تاثیر تجربه کاربری بر سئو
اشتباهات رایج در سئو
2- AMP یک فاکتور رتبه بندی خواهد بود.
ما در دنیایی چند بخشی زندگی می کنیم. گوگل اینکه تنها یک ایندکس از سایت ها را در اختیار داشته باشد و در تمام دستگاه ها از جمله موبایل و دسکتاپ، یک نتیجه را نشان بدهد، امروزه نتایج جستجو ها را برای هر دستگاهی به صورت مشخص و مخصوص همان ارائه می دهد. شاید رتبه سایتی در جستجوی کامپیوتر کاملا متفاوت با موبایل باشد.
در واقع موبایل دارد به ایندکس اصلی تر نسبت به دسکتاپ تبدیل می شود و تا اینجا که می بینیم نتایج در موبایل زودتر به روز شده و تغییرات سریع تر انجام می شود.
چون دنیا به سمت موبایل شدن پیش می رود و این واقعیت که گوگل هم تغییراتی بدهد دور از انتظار نیست.
سئو کاری که به موبایل توجه ویژه نداشته باشد، باید تجدید نظر جدی و سریعی در دیدگاه خود داشته باشد.
اما مساله اینجاست که کاربران تنها یک چیز “زیبا” در موبایل نمی خواهند. سرعت خیلی مهم است و دلیل آن هم واضح است. کمتر بودن منابع سخت افزاری و همچنین فضای نمایشگر در این دستگاه ها. طبق تحقیقات گوگل، 53 درصد از افراد سایتی را که در کمتر از 3 ثانیه لود نشود ترک می کنند. Source
این موضوع دلیل اصلی است که گوگل پروژه AMP را شروع کرد و سریعا زیرساخت لازم برای پیشرفت آن را فراهم آورد و در حال هل دادن آن رو به جلو با سرعت خیلی زیاد در دنیای سئو است.
تا جایی که در حال حاضر می دانیم، AMP در حال حاضر فاکتور رنکینگ نیست و گوگل از آن برای بالا آوردن سایت هایی که این امکان را implement کرده اند، استفاده نمی کند. ولی این بدان معنا نیست که هیچ تاثیری در رتبه بندی و سرعت سایت هایی که از آن استفاده می کنند ندارد و البته همانطور که می دانید سرعت سایت تاثیر بالایی در رتبه سایت و وضعیت کلی سئو دارد.
سئو داخلی
نتایج AMP تنها در جستجوی موبایل دیده می شوند. یعنی تنها در ایندکس موبایل قرار دارند. و جالب اینجاست که قالبا این نتایج بالاتر از نتایج Organic جای می گیرند و همانند Rich answers box، زودتر از خود نتایج دیده می شوند.
به علاوه اگر کاربران در موبایل سایت ها را به دلیل سرعت پایین ترک می کنند، منطقی به نظر می رسد که برای سرعت بالای باز شدن این صفحات هم که در تجربه کاربری موثر است، از این امکان استفاده کنیم.
به علاوه اگر صبر کنید تا AMP ابتدا به یک فاکتور رنکینگ تبدیل شود و سپس به فکر استفاده از آن بیفتید، آنگاه از رقبا عقب خواهید بود و هیچ وبسایتی دوست ندارد چنین وضعیتی را تجربه کند چرا که مدت زیادی رتبه خوب خود را از دست می دهد. پس همین حالا به فکر ایجاد صفحات AMP باشید.
- Searchengineland با شروع استفاده از صفحات AMP، 12 درصد بازدید بیشتری از جستجوی گوگل در موبایل دریافت کرد.
- Washington Post: 23 درصد
- Slate: 44 درصد
- Gizmodo: 50 درصد
- Wired: 25 درصد
3- AI یا هوش مصنوعی، بزرگترین مزیت جستجوی گوگل است.
وقتی گوگل در سال گذشته RankBrain را معرفی کرد، دنیای سئو باورش نمی شد که چنین تغییر و در واقع پیشرفت بزرگی رخ داده. غیر قابل باور بود و خبر بسیار خوبی برای سایت هایی که از روش های سئو کلاه سفید استفاده می کردند و خبر بسیار بد برای سئو کاران کلاه سیاه.
امروز هنوز کسی اطلاعات زیادی درباره این آپدیت الگوریتم گوگل ندارد و تمام اطلاعاتی که شنیده می شود، حدسیات و نتایج مشاهدات است که با وجودی که بسیاری از آن ها منطقی هستند و احتمالا درست، ولی هیچ اطلاعات تایید شده ای در دسترس نیست.
تنها چیزی که از RankBrain می دانیم این است که جزو 3 روش اصلی گوگل برای رتبه دادن به سایت ها است.
حیرت آور است ! دنیای سئو به چه ضعف زیادی از دانش فرو می رود. ماهیت RankBrain ایجاب می کند که سئو کاران از قوه تحلیل خود استفاده کنند و شروع به تحلیل رفتار گوگل بنمایند و این جزئی از ماهیت اصلی یادگیری ماشینی است که اساس RankBrain می باشد.
حال که می دانیم “هیچ چیزی نمی دانیم !”، چگونه خود را برای عصر یادگیری ماشینی و تاثیراتی که بر سئو در سال های آینده می گزارد آماده کنیم؟
جواب:
کار درست و منطقی را انجام دهید و از روش های کلاه سفید استفاده کنید. این تمام کاری است که می توان انجام داد. به علاوه باید از قوه تحلیل خود هم به صورت بسیار دقیق و صحیح استفاده کنیم و مراقب باشیم که اشتباهی تحلیل نکنیم.
این ماشین ( گوگل ) بسیار با هوش و پیشرفته است و به دلیل استفاده از یادگیری ماشینی، روز به روز با هوش تر هم می شود. حواسمان باشد که سعی نکنیم در آن نقطه ضعفی پیدا کنیم تا باز هم به روش های کلاه سیاه سو استفاده کنیم. شاید امروز ضعف هایی در الگوریتم گوگل پیدا کنیم، شاید این ضعف ها فردا باعث قربانی شدن سایتمان شود.
به ریسکش نمی ارزد !
با اینکه من معتقدم این پیش بینی ها واقعیت خواهند یافت، اما توجه به چند نکته ضروری است:
این ها فقط حدس هایی هستند که البته بر پایه رفتار گوگل در طول زمان بنا شده اند. ممکن است زود، یا دیر این اتفاقات بیفتد یا هیچوقت نیفتد !
————————————————————
مطالب مرتبط:
- خودروهای بدون راننده
- احتمالا قیمت حافظههای ناند در سال ۲۰۲۰ با افزایشی ۴۰ درصدی مواجه شود
- طراح وب سایت برای طراحی سایت به چه اطلاعاتی نیاز دارد.
- سئو چگونه می تواند بر بهتر شدن رتبه ی وبسایت تاثیر گذار باشد؟
- آیفون ارزان هزینه اپل در آستانه معرفی
- جاسوسی گسترده دولت امارات از کاربران اینترنت
- طراحی آفتابگیر جدید خودرو با فناوری تشخیص چهره
- فروش پیسی در بازار منتشر شد؛ اپل در رده چهارم
- اپلیکیشن هایی که باید در سال ۲۰۲۰ از روی گوشی پاک کنید
- طراحی سایت – سئو سایت – پشتیبانی سایت
-
Warning: Undefined array key "wp_review_item_title" in /home3/websitek/public_html/wp-content/plugins/wp-review-pro/box-templates/default.php on line 103