تقریبا دو سال قبل، وبسایت تحقیقاتی «مارکتواچ» اعلام نمود که هیچ اطلاعاتی در خصوص وضعیت مالی و درآمدزایی گوگل از کسبوکار محصول های سختافزاری این شرکت وجود ندارد. ولی ساعاتی قبل آلفابت (شرکت مادر گوگل) با انتشار گزارشی در خصوص عملکرد خود در سه ماهه پایانی سال 2019 میلادی، پرده از درآمد حاصل از کسب و کار محصول های سختافزاری گوگل برداشت.
در گزارشی که اخیرا بوسیله ساندار پیچای مدیرعامل و روث پورات، مدیرمالی آلفابت منتشر شده، از این بخش به عنوان کسبوکار چند میلیارد دلاری یاد شد. اگرچه درآمد حداقلی دو میلیارد دلاری برای این بخش برآورد شده، ولی از لحاظ تئوری، این عدد میتواند بیشتری از اینها باشد. چراکه کسب و کار سختافزاری گوگل با سرویسهای پولی و اشتراکی همانند یوتیوب پریمیوم و یوتیوب موزیک پریمیوم در ارتباط میباشد و گفته میشود در سال 2019، در مجموع حدود 17 میلیارد دلار را برای این شرکت به ارمغان آورد.
گوگل و پرداخت 6.5 میلیون دلار به یابندگان باگ در سال 2019
با این که این کسبوکار در حالا پیشرفت و درآمدزایی بیش میباشد، ولی ساندار پیچای اعلام نمود که میزان فروش محصول های سختافزاری این شرکت با کاهشی نسبی همراه شده میباشد. از آنجایی که گوگل جزییات دقیقی را در این رابطه ارائه نمیدهد، نمیتوان با قاطعیت گفت که کدامیک از محصول های این شرکت همانند گوشیهای و لپتاپهای پیکسل، زنگهای نست، دوربینها، روترها، ترموستاتها، اسپیکرها و یا حتی دانگلهای کرومکست، بیشترین سهم را در درآمدهای سختافزاری این شرکت ایفا میکنند.
برای نمونه، هرگز نشده که گوگل آماری را در خصوص میزان فروش گوشیهای پیکسل خود منتشر بکند. با این که شواهد نشان میدهد اوضاع چندان بر وفق مراد این شرکت نیست و فروش نه چندان بالای پیکسل 4 هم به خوبی بر این ادعا، صحه میگذارد.
ریک استریو، مدیر بخش سختافزار گوگل چندی قبل اعلام کرده بود که میزان فروش محصول های سختافزاری این شرکت، پسندیده میباشد ولی آن چیزی نیست که گوگل در برنامهریزی پنج ساله خود انتظار داشت.
پیچای و پورات در این مراسم، نسبت به آینده اظهار امیدواری کردند. پورات در این رابطه گفت معتقدیم که قدرت ما در حوزههای هوش مصنوعی و نرمافزار، این امکان را برایمان فراهم کرده تا بتوانیم تجربیات یکپارچهای را برای دارندگان انواع دستگاهها و محصول های خود فراهم کنیم. ما برای توسعه قابلیتهای خود در بخش مهندسی سختافزار و هم چنین گسترش زنجیره تامین و توزیع خود سرمایهگذاری قابلتوجهی انجام دادیم و توانستیم در طی سه سال اخیر، یک کسبوکار چند میلیارد دلاری درست کردن کنیم.
تغییراتی نو در نسخه موبایلی گوگل ارث
در انتها ساندار پیچای اعلام نمود که این شرکت حدود 80 میلیارد دلار را به توسعهدهندگان نرم افزاری اندروید در طی چند سال اخیر پرداخت کرده که به پیشنهاد این رقم از سال 2008 یعنی شروع بکار فروشگاه اپلیکیشن گوگل، پرداخت شده میباشد. گفتنی میباشد شرکت اپل هم حدود یک سال قبل اعلام نمود که بالغ بر 120 میلیارد دلار را به توسعهدهندگان اپ استور خود پرداخت کرده است.
———————————————-
مطالب مرتبط:
- افزایش رتبه وبسایت
- گوگل تگ منیجیر چه کمکی به سئو وب سایب میکند؟
- آشنایی با شبکههای عصبی و نحوه پیادهسازی آنها
- ارائه نکته هایی در جستجوی گوگل برای مقابله و پیشگیری از ویروس کرونا
- تازهترین آمار از دامنههای فعال فارسی
- اهداف سئو چیست ؟
- اضافه شدن دکمه درخواست رمز پویا به درگاههای پرداخت اینترنتی بانکها
- جاسوسی گسترده دولت امارات از کاربران اینترنت
- اهمیت بازاریابی آنلاین در دنیای امروز